четвртак, 13. фебруар 2014.

Сунце, сунце, сунце! (Кускус са поврћем)

Напољу сија, и свима пријаааааа!
Још увек се двоумим да ли да износим цвеће из подрума да и оно мало ужива у топлим зрацима. Кактуси, алоје, лијандери, јадранске лепотице... и све ове друге, којима не знам име, а које се шепуре својим дивним цветом по мојим саксијама. Не знам јесам ли вам причала колико волим пролеће? :) Пчелице, бубице, зелено, шерено :) Па ћу онда бити вредна, заврнућу рукаве, јер следи пресађивање, расађивање, туширање, блато до лактова. Збогом зимски сну има много да се ради, па да се у тој лепоти и ужива.
Имамо ми још много идеја, али да не причам о њима док не буду стигле на ред за реализацију!

Сада вам представљам кускус са поврћем и месом по жељи. То по жељи значи, да се месо спрема са стране и онда муж дода у свој тањир и једе са месом, а ја једем без меса :)

Поврћни кускус :)


Ето и поврће се радује :)
Кускус прелити кључалом водом, прекрити и оставити да набубри. За то време спремити поврће. Састојци су на слици изнад, остаје само да се правилно спреме :) Тиквицу исећи на коцкице, печурке на танке листиће, а шаргарепу и празилук ставити у блендер да буду што ситнији, а самим тим и брже готови!




Продинстати прво празилук и шаргарепу, па додати тиквице и печурке. И то је то! :) Додати кускус, добро промешати, а по жељи нацедите унутра и сок лимуна. Со, бибер, першун, то се подразумева. Ако волите оријенталније, истражујте са зачинима. Освежавајући укус ће вас одушевити 100%. Јело је одлично и топло и хладно, а месо можете додати издинстано, испржено, пилеће, ћуреће, свињско, шта вам се тог тренутка једе :)

Моја верзија:

Верзија са месом, фета сиром и младим луком за мужа:


3 коментара:

  1. Ovo ću definitivno da probam u skorije vreme. Zvuči jednostavno a ukusno. Nego da te zamolim, možeš li da napraviš linkove ka receptima za print?

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман25. март 2014. 06:08

    prelistah par recepata (prvi put na blogu) i bas mi se dopadaju. jednostavni, ukljucjuju voca i povrca u dovoljnoj meri, a i glavni degustator je za 10! imam i ja jednog bas tog uzrasta. i, kad stigne recenica "mama, ovo si bas dobro napravila" onda mama odlepi od srece :) samo napred, a ovaj kus-kus ce se vrlo brzo naci na nasem meniju..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da vam se svidjaju recepti, a jos mi je draze to sto cete ih isprobati! Ja zbog degustatora inace sve ovo i pravim :) a i on ume da se odusevi i kaze kako je rucak ili kolac "divan" i "fantastican"! Nema boljeg vetra u ledja od toga, a i od komentara podrske kakav je vas! Pozdrav za vas i vaseg degustatora!

      Избриши