уторак, 18. фебруар 2014.

Продужени викенд (Равиоли)

Викенд је био брз. Тако је и прошао. Ишли смо, враћали се, славило се једно рођење, па једно срећно слетање, сложили смо слагалицу од 1000 комада за вече, уживали смо у реци, сунцу и у јахању коња :)
Волим викенде. Они су нам мини заједнички одмори, када је све подређено квалитетно проведеном времену. Не размишљам о неопегланом вешу, прашини, усисивачу..., а ни о кувању. Још ако је време лепо, као што је било овог викенда, небо је граница :)

Равиоли

3 јаја
1 кашика уља
1 кашика соли
2-3 кашике воде
брашна таман толико да вам се тесто не лепи за руке, а да не буде ни претврдо :)

Када замесите тесто, можете да га оставите да се мало одмори (15мин). Ја сам покушала да васкрснем бабину машину за развлачење теста и сецкање резанаца, међутим, није ми овог пута пошло за руком, па је оклагија одрадила посао. Не заборавите да брашно ставите и испод и на тесто, да вам се не би лепило.


Развуците га танко, танко, најтање што можете, па исеците на траке. На једну траку, на размак од 5цм стављајте фил за равиоле (ја сам помешала млади сир са зачинима и тиме их пунила овај пут, мада можете да их пуните и млевеним месом, рецимо). Четкицу умачите у воду и премажите ивице траке, али и простор између фила, па другу траку ставите преко.
Прстима нежно спојите теста, вода ће радити као лепак, па ножем исеците квадрате, правоугаонике или као што код мене видите, потпуно различите величине равиола :)


Можете их замрзнути и сачувати за дан који не желите да трошите на кување, али ако ипак одлучите да их спремите тада, следећи корак је лонац кипуће воде са кашичицом соли у који ћете спуштати равиоле. И док оне лагано испливају на површину знате да су готове. За кување им не треба више од 7мин, а ви за то време можете да направите супер укусни сос за равиоле.


Сос

На врелом уљу кратко пропржите два чена белог лука сеченог на листиће, па додајте неутралну павлаку, со, бибер и першун. Куване равиоле пребаците у сос, добро промешајте и послужите са ренданим пармезаном или качкаваљем. Уз њих одлично иде и бело вино ;)


Нема коментара:

Постави коментар