Деца воле да се играју. Играчкама, лоптама, све чешће и за компјутером, али не постоји дете које не воли да се игра.
Деца воле певају. Нека боље, нека лошије, али се ниједно не стиди да "пусти" глас и одушеви нас тек наученом или одавно вољеном песмом.
Даца воле слаткише. Кексеве, чоколаде, бомбоне, не бирају. И када вас тужно погледају мусави, што им не дате трећи ред чоколаде иако је још мало време за обром, чини вам се да им се свет срушио.
Деца не обожавају баш поврће. Гурају по тањиру или поједу све осим поврћа и уз изговор да нису више гладни одлазе од стола. Мама ми је често говорила кад сам била мала: "Не треба да га волиш, треба да га поједеш!" То ме је излуђивало. Зашто да једем нешто што ми није укусно? Одговор је увек био зато што је здраво. Е сад. Овај мој рецепт није баш најздравији начин да се припреме тиквице, али је најделотворнији да се поједе све из тањира и да се тражи још.
Поховане тиквице
1 већа или 2 мање тиквице
1 јаје
2-3 кашике брашна
2-3 кашике кукурузног брашна
1/2 кашичице прашка за пециво
мало соли
уље за пржење
Тиквицу ољуштите и изрендајте, па јој додајте све остале састојке.
Смеса не треба да буде ни густа ни ретка, а рачунајте на то да ће и тиквице пустити воду чим дођу у додир са сољу. Фотографија није најуспешнија, али се надам да може да се види како смеса треба да изгледа.
Пећи у тигању на мало уља.
Остаје само да додате павлаку, кремсир и да уживате.
Деца воле певају. Нека боље, нека лошије, али се ниједно не стиди да "пусти" глас и одушеви нас тек наученом или одавно вољеном песмом.
Даца воле слаткише. Кексеве, чоколаде, бомбоне, не бирају. И када вас тужно погледају мусави, што им не дате трећи ред чоколаде иако је још мало време за обром, чини вам се да им се свет срушио.
Деца не обожавају баш поврће. Гурају по тањиру или поједу све осим поврћа и уз изговор да нису више гладни одлазе од стола. Мама ми је често говорила кад сам била мала: "Не треба да га волиш, треба да га поједеш!" То ме је излуђивало. Зашто да једем нешто што ми није укусно? Одговор је увек био зато што је здраво. Е сад. Овај мој рецепт није баш најздравији начин да се припреме тиквице, али је најделотворнији да се поједе све из тањира и да се тражи још.
Поховане тиквице
1 већа или 2 мање тиквице
1 јаје
2-3 кашике брашна
2-3 кашике кукурузног брашна
1/2 кашичице прашка за пециво
мало соли
уље за пржење
Тиквицу ољуштите и изрендајте, па јој додајте све остале састојке.
Смеса не треба да буде ни густа ни ретка, а рачунајте на то да ће и тиквице пустити воду чим дођу у додир са сољу. Фотографија није најуспешнија, али се надам да може да се види како смеса треба да изгледа.
Пећи у тигању на мало уља.
Остаје само да додате павлаку, кремсир и да уживате.
Нема коментара:
Постави коментар