субота, 1. фебруар 2014.

Ништа у фрижидеру (Фокача)

Знате тај осећај? Размишљате, отворићу фрижидер, узети прво што ми падне под руку и решен проблем. А онда вам фрижидер каже "нећеш вала". Тада седнете, замислите се и схватите да није баш добро то тако "прво што ми падне под руку". Јер тада једете брзо, углавном ствари које вам се не једу, чисто да испуните бонус за тај дан. Вечера! Причам о вечери! Волимо сви да седимо за столом, да се гледамо преко неке лепе и укусне хране, чаврљамо о дану који је прошао и плановима за сутра.
И онда извадим вагу, и чинију која је њен саставни део, а коју сам једног јесењег дана успела да спалим у рерни. Јер док сам ја мислила да сам рерну подесила на програм за дизање теста, рерна је увелико нагурала 160 степени и спалила један део моје дивне ваге. Мало сам је исправљала, хладила водом и када се на крају стегла, није више била она стара, али гарантујем да нико нема овакву :)
Вечера је успела, уживали смо, грицкали, причали, а ја сам се радовала томе што је фрижидер остао празан. И овом приликом имам част да вам представим једну и једину, спаљену, али мени и више него драгу, чинију :)

Фокача

250гр брашна
150гр хељдиног брашна
пола кесице сувог квасца
2 кашичице соли
1дл маслиновог уља
2,2дл млаке воде

Морска со и маслиново уље за премазивање
Рузмарин и маслине


Измерите састојке и умесите меко тесто


Тепсију окрените наопако и намажите уљем. Руке науљите и пребаците тесто на плех и лепо га распоредите на дебљину од 2цм. Тесто поспите сољу, рузмарином и насецканим маслинама.


Пећи на 220 степени док не порумени.


А онда из фрижидера узмите оно што се сакрило и оно што волите и оно што се "слаже" уз фокачу и уживајте!








Нема коментара:

Постави коментар