Данас немам инспирацију за писање....Али имам за јело :)
И као по правилу једе ми се оно што сам спремала пре неки дан и што нема смисла спремати поново :)
Значи, данас не спремам ћуфте у сосу са куваним кромпиром за ручак, али ћу се подсетити овог супер укусног, миришљавог јела. Можда их неко данас и изабере за ручак! Ко није прочитао у неком од претходних постова помињала сам моју бабу. Првокласна сремица. Теста, меса, сосови, све плива у уљу, масти, крофне, салењаци, пирошке, барено, печено, пржено, ћуфте... Е одатле љубав и рецепт:
Ћуфте у сосу
млевено месо
со
бибер
першун
лук
презле
за сос:
кувани парадајз
брашно
со
шећер (само мало и то уколико је домаћи сок од парадајза, јер он није пун шећера као куповни)
оригано
ловор
першун
Лук исецкајте на што ситније и помешајте са осталим састојцима. Ћуфте могу да буду мале (тзв. залогајчићи), али неки волимо и да ћуфта буде ћуфта, а не ћуфтица :) Дакле, величину прилагодите својим жељама. Ређати их у плех, на пек папир и пећи на 190 степени док не порумене.
Лук сецкати на што ситније да не би "вирио" из ћуфти, па онда и загорео, што баш и није препоручљиво.
Сос припремите тако што ћете на мало уља препржити кашику брашна, а затим сипати сок од парадајза. Уколико сте сипали шољу сока, сипајте исто толико и воде. Додајте зачине и кувајте док не добијете жељену густину соса. У скуван сос пребаците ћуфте.
Ја не могу да замислим ово јело без куваног кромпира, зато обавезно скувам кромпир и пре сервирања га изгњечим у тањиру. Преко кромпира ставите ћуфте и прелијте дивним парадајз сосом.
И као по правилу једе ми се оно што сам спремала пре неки дан и што нема смисла спремати поново :)
Значи, данас не спремам ћуфте у сосу са куваним кромпиром за ручак, али ћу се подсетити овог супер укусног, миришљавог јела. Можда их неко данас и изабере за ручак! Ко није прочитао у неком од претходних постова помињала сам моју бабу. Првокласна сремица. Теста, меса, сосови, све плива у уљу, масти, крофне, салењаци, пирошке, барено, печено, пржено, ћуфте... Е одатле љубав и рецепт:
Ћуфте у сосу
млевено месо
со
бибер
першун
лук
презле
за сос:
кувани парадајз
брашно
со
шећер (само мало и то уколико је домаћи сок од парадајза, јер он није пун шећера као куповни)
оригано
ловор
першун
Лук исецкајте на што ситније и помешајте са осталим састојцима. Ћуфте могу да буду мале (тзв. залогајчићи), али неки волимо и да ћуфта буде ћуфта, а не ћуфтица :) Дакле, величину прилагодите својим жељама. Ређати их у плех, на пек папир и пећи на 190 степени док не порумене.
Лук сецкати на што ситније да не би "вирио" из ћуфти, па онда и загорео, што баш и није препоручљиво.
Сос припремите тако што ћете на мало уља препржити кашику брашна, а затим сипати сок од парадајза. Уколико сте сипали шољу сока, сипајте исто толико и воде. Додајте зачине и кувајте док не добијете жељену густину соса. У скуван сос пребаците ћуфте.
Ја не могу да замислим ово јело без куваног кромпира, зато обавезно скувам кромпир и пре сервирања га изгњечим у тањиру. Преко кромпира ставите ћуфте и прелијте дивним парадајз сосом.
Нема коментара:
Постави коментар