Башта је испланирана на папиру. Бар је испланирано шта ће у њој бити посађено. Остало је да изађем и премерим, скицирам, изделим и биљке разделим у њихове будуће просторе. На папиру само. Сађење ће сачекати лепше време, а кад кажем лепше мислим на пролеће :) Једва чекам да је приведем крају и у пракси, па да вам је представим. Овај ветар који дува, дува у леђа, па ће башта верујем бити баш онаква каквом сам је замислила.
Док башта не буде репрезентативна, читаћете о дивним јелима и гледаћете лоше фотографије истих. Ја се, овом приликом, извињавам због лошег квалитета слика, јер су ми руке неретко масне, прљаве, а светло никакво. Али, радим на томе да их поправим.... Обећавам, биће боље :)
Интегрални хлеб са семенкама
400гр брашна (комбинација брашна која вама одговарају)
50гр сушених пшеничних клица
пола кесице квасца
кашичица соли
семенке сунцокрета
семенке бундеве
кашика маслиновог уља
350мл млаке воде
У зависности од тога која сте брашна ставили, тесто ће бити ређе или гушће. Права густина је она која вам дозвољава да месите кашиком и помало се на исту и лепи. Дакле, слободно додајте воду или брашно ако је потребно. Потребно је да тесто барем једном премесите пре него га ставите у плех за печење. И у плеху за печење тесто треба прво да нарасте, и тек онда га стављате на печење. Рерна треба да буде угрејана на 220 степени, а хлеб је печен за 40мин.
Power up your booty :) Тешко! Ово је здрав хлеб! ;)
Замало да заборавим! Морам још нешто да додам :) Кума ме је на то подсетила својим блогом, па сам синоћ направила дивне воћне грицкалице :) Ја качим слике, ви сигурно знате рецепт :)
Читај између редова или на мушеми ;)
Уживајте!
Док башта не буде репрезентативна, читаћете о дивним јелима и гледаћете лоше фотографије истих. Ја се, овом приликом, извињавам због лошег квалитета слика, јер су ми руке неретко масне, прљаве, а светло никакво. Али, радим на томе да их поправим.... Обећавам, биће боље :)
Интегрални хлеб са семенкама
400гр брашна (комбинација брашна која вама одговарају)
50гр сушених пшеничних клица
пола кесице квасца
кашичица соли
семенке сунцокрета
семенке бундеве
кашика маслиновог уља
350мл млаке воде
У зависности од тога која сте брашна ставили, тесто ће бити ређе или гушће. Права густина је она која вам дозвољава да месите кашиком и помало се на исту и лепи. Дакле, слободно додајте воду или брашно ако је потребно. Потребно је да тесто барем једном премесите пре него га ставите у плех за печење. И у плеху за печење тесто треба прво да нарасте, и тек онда га стављате на печење. Рерна треба да буде угрејана на 220 степени, а хлеб је печен за 40мин.
Power up your booty :) Тешко! Ово је здрав хлеб! ;)
Замало да заборавим! Морам још нешто да додам :) Кума ме је на то подсетила својим блогом, па сам синоћ направила дивне воћне грицкалице :) Ја качим слике, ви сигурно знате рецепт :)
Читај између редова или на мушеми ;)
Уживајте!
Нема коментара:
Постави коментар