Да ли вам се некад десило да вам баба каже: "Боли ме (па сад већ како чија баба - нога, рука, леђа)...., мењаће се време"? Допустите ми да данас будем ваша баба :)
Глава ми се растапа од бола, али ја га успешно игноришем. И пишем и читам и свашта сам правила за јело, неће стати све у један пост. И на крају ће престати да боли.
А тако је сиво и тмурно цео дан, да човек пожели да је на другом континенту. Тешим се тиме да и они са других континената понекад пожеле да су на нашем :) Барем се надам!
Ево, сада чујем кишу у олуцима. То је то, можете ме звати "Баба"! :)
Данас ћу вам "спремати" два јела. Слано, омиљено јело мог малог дечака и слатко, једно време омиљено мог малог брата! Имала сам идеју да мали брат сврати на слатко, али је идеја пропала :( Ако читаш ово, а знам да читаш, не секирај се, реприза торте је у суботу!
Али прво да попијемо чај! Нана за дечака, а за маму Rooibos. Живели!
Veni, vidi, vici!
Крокети са туном
3 кромпира средње величине
туна из конзерве
со
2 кашике гриза
јаје
презле
уље за пржење
Обарите кромпир и изгњечите га виљушком. Додајте туну (уље из туне баците), со и гриз.
Све добро умешајте и правите куглице.
Ваљајте их у умућено јаје и презле, па их пржите на мало уља.
Окрећите их са две виљушке, док не порумене са свих страна, па их вадите на убрус да упије вишак и сервирајте.
Торта од шаргарепе као мафини од шаргарепе
Тесто:
125гр путера
125гр смеђег шећера
3 јаја
кора поморанџе
сок од пола поморанџе
85гр брашна
1/2 прашка за пециво
50гр млевених бадема
50гр млевених ораха
1/2 кашике цимета
мало ренданог ђумбира
125гр рендане шаргарепе
Глазура:
50гр маскарпонеа
100гр киселе павлаке
45гр шећера у праху
сок и кора једног лимуна
Путер, шећер и жуманца умутити, па додати ђумбир, кору и сок поморанџе. Умешати шаргарепу, млевене бадеме и орахе, брашно, цимет и прашак за пециво. Беланца умутити и додати на крају. Пећи 20мин на 180 степени.
Прохлађено премазати глазуром.
Волела бих да могу да вам опишем овај мирис. Ђумбир и цимет, поморанџе и лимун. Појела сам два пре него што су се охладили :)
Ја сам направила овај пут мафине уместо торте, па сам и меру преполовила, а и нисам желела да глазура буде дебела, па сам је нанела четкицом. Од пола мере добила сам 10 великих мафина. Сасвим довољно, кад већ немамо госте!
Глава ми се растапа од бола, али ја га успешно игноришем. И пишем и читам и свашта сам правила за јело, неће стати све у један пост. И на крају ће престати да боли.
А тако је сиво и тмурно цео дан, да човек пожели да је на другом континенту. Тешим се тиме да и они са других континената понекад пожеле да су на нашем :) Барем се надам!
Ево, сада чујем кишу у олуцима. То је то, можете ме звати "Баба"! :)
Данас ћу вам "спремати" два јела. Слано, омиљено јело мог малог дечака и слатко, једно време омиљено мог малог брата! Имала сам идеју да мали брат сврати на слатко, али је идеја пропала :( Ако читаш ово, а знам да читаш, не секирај се, реприза торте је у суботу!
Али прво да попијемо чај! Нана за дечака, а за маму Rooibos. Живели!
Veni, vidi, vici!
Крокети са туном
3 кромпира средње величине
туна из конзерве
со
2 кашике гриза
јаје
презле
уље за пржење
Обарите кромпир и изгњечите га виљушком. Додајте туну (уље из туне баците), со и гриз.
Све добро умешајте и правите куглице.
Ваљајте их у умућено јаје и презле, па их пржите на мало уља.
Окрећите их са две виљушке, док не порумене са свих страна, па их вадите на убрус да упије вишак и сервирајте.
Тесто:
125гр путера
125гр смеђег шећера
3 јаја
кора поморанџе
сок од пола поморанџе
85гр брашна
1/2 прашка за пециво
50гр млевених бадема
50гр млевених ораха
1/2 кашике цимета
мало ренданог ђумбира
125гр рендане шаргарепе
Глазура:
50гр маскарпонеа
100гр киселе павлаке
45гр шећера у праху
сок и кора једног лимуна
Путер, шећер и жуманца умутити, па додати ђумбир, кору и сок поморанџе. Умешати шаргарепу, млевене бадеме и орахе, брашно, цимет и прашак за пециво. Беланца умутити и додати на крају. Пећи 20мин на 180 степени.
Прохлађено премазати глазуром.
Волела бих да могу да вам опишем овај мирис. Ђумбир и цимет, поморанџе и лимун. Појела сам два пре него што су се охладили :)
Ја сам направила овај пут мафине уместо торте, па сам и меру преполовила, а и нисам желела да глазура буде дебела, па сам је нанела четкицом. Од пола мере добила сам 10 великих мафина. Сасвим довољно, кад већ немамо госте!
Нема коментара:
Постави коментар