Викенд је био диван и сунчан и као створен за радне акције. Оградили смо башту, коју ћу вам неком другом приликом представити (ако се сећате, чекамо да нешто и никне у истој), разматрали померање ниског растиња, на друго, угодније место и уживали са драгим људима. Померили смо и сат, почели да време меримо по летњем, сунчанијем, дражем годишњем добу. Ових дана била сам заузета и прављењем амбалаже за зачине и чајеве, и њих могу данас да вам представим. Можда и ви добијете сличну идеју и употпуните своју кухињу оригиналним и уникатним теглицама и конзервама. За почетак вам требају теглице и конзерве са поклопцима, самолепљиве украсне траке и акрилне боје у спреју. Фарбајте на месту где нема промаје (јер је мања шанса да вам се прашина лепи за тек нанесену фарбу), али где је добро проветрено и где посуде могу да се суше, а да никоме не сметају. Ја сам то радила у гаражи. На баштенски сто прострла сам новине, па на новине поклопчиће и конзерве, мућкала сам спреј по упутству на паковању и започела креативни посао. Офарбала сам конзерве и поклопце за тегле у мат црну, а поклопце за конзерве у наранџасту боју. Колико ће вам слојева требати да бисте добили жељену боји, највише зависи од тога колико је боја тамна. Дакле што тамнија боја, мање слојева и обрнуто. Самолепљиве траке са туфницама и квадратићима купила сам специјано за овај пројекат, јер ми је кухиња наранџаста, па да се уклопи.
А када се боја осушила и траке прошарале теглице и конзерве, ред је био и да се напуне.
После тог напорног посла ваљало је појести и нешто слатко, а пошто смо на одмору од чоколаде, избор је пао на....
Галете
4 јаја
1 и пола чаше шећера
1 чаша млека
1 чаша уља
400гр брашна
1 прашак за пециво
1 ванилин шећер
кашичица цимета (ако волите цимет као ми, можете да ставите и више)
За овај рецепт ће вам требати и апарат за галете, па ако немате свој, трк у комшилук, сигурно има нека старија комшиница. Исплати се!
Тесто ће бити средње густине, па је потребно да га кутлачом сипате у апарат. Не претерујте са количином, прво ставите пола кутлаче, па ћете за даље знати колико је потребно да добијете пет срца :) Много је боље тако, него да вам тесто искипи, па да морате још и да рибате апарат, уместо да уживате у колачићима.
Мекани су и укусни, о мирису и укусу да и не говорим. Уколико вам остане који за други дан, без бриге, и даље ће бити сочни.
Мој мали дегустатор их просто обожава :)
А када се боја осушила и траке прошарале теглице и конзерве, ред је био и да се напуне.
После тог напорног посла ваљало је појести и нешто слатко, а пошто смо на одмору од чоколаде, избор је пао на....
Галете
4 јаја
1 и пола чаше шећера
1 чаша млека
1 чаша уља
400гр брашна
1 прашак за пециво
1 ванилин шећер
кашичица цимета (ако волите цимет као ми, можете да ставите и више)
За овај рецепт ће вам требати и апарат за галете, па ако немате свој, трк у комшилук, сигурно има нека старија комшиница. Исплати се!
Тесто ће бити средње густине, па је потребно да га кутлачом сипате у апарат. Не претерујте са количином, прво ставите пола кутлаче, па ћете за даље знати колико је потребно да добијете пет срца :) Много је боље тако, него да вам тесто искипи, па да морате још и да рибате апарат, уместо да уживате у колачићима.
Мекани су и укусни, о мирису и укусу да и не говорим. Уколико вам остане који за други дан, без бриге, и даље ће бити сочни.
Мој мали дегустатор их просто обожава :)
Нема коментара:
Постави коментар