уторак, 25. март 2014.

Киша у марту (Чоко тортице)

Киша је натопила и потопила семенке које сам засадила :) Иако сам напунила две канте водом и оставила да се греју и чекају заливање, за тим није било потребе. Киша је јуче падала, и падала и није престајала цео дан. И таман кад сам помислила да није била добра идеја посејати зачинско биље док је време овако нестабилно, киша је престала, па сам открила засаде да уживају у сунцу и клијају, расту и порасту да могу да се и њима похвалим. А хвалим се само зато јер ми је ово први пут да тако нешто радим сама. Јер ме раније није занимало, јер нисам ни видела неки смисао, јер сам све то могла и да купим у продавници, а сад одједном цео тај процес гледам сасвим другим очима. Тако сам се само један дан пробудила. Као да сам открила неки део себе за који нисам ни знала да постоји. И загњурила руке у блато :) Ако од мог баштованства ништа не испадне на крају, заборавите и да сам причала у заносу о истом. И да се зна да уколико се то деси нисам крива само ја. И Ноа је један дан претрчао преко моје баште и највероватније расејао семе свуда по комшилуку. Док чекамо да семе исклија, код мене или код комшије, ред би био и да се мало засладимо, зар не?

Чоко тортице

200гр брашна
2 кашичице прашка за пециво
20гр какаа
150гр смеђег шећера
3 јаја
170гр путера
црна чоколада у коцкама

чоко сос:

120гр чоколаде
4 кашике слатке павлаке

Тесто умесите од свих састојака, осим чоколаде у коцкама. Калупе за мафине намажите маслацем и тесто распоредите до 2/3 висине калупа. У сваку тортицу утисните по коцку чоколаде. и пеците 20-25мин на 200 степени.


Када су тортице печене, извадите их из калупа и припремите чоко сос. На пари историте чоколаду у слаткој павлаци и прелијте преко тортица.


Нема коментара:

Постави коментар