Све сам лепо припремила. Идеју, нацрт, материјал, али... "Цркао" циркулар. Сад губим време за сецкање и резање и померам састављање и лепљење, али шта је ту је, пролеће календарски још није дошло, па се тешим да имам времена.
Заврнула сам рукаве, па сам радила нешто корисно - избацила сам упорну прашину из куће, и нешто креативно - мало сам правила и накит, а направила сам и нешто укусно - колачиће!
Speculaas - Миришљавци :)
150гр маслаца
200гр брашна
2 кашичице цимета
1 кашичица ђумбира у праху
1 кашичица мускантног ораха
1 кашичица прашка за пециво
1/2 кашичице соли
80гр смеђег шећера
2-4 кашике млека
Маслац исеците на листиће и оставите га на собној температури. Додајте све састојке и месите руком, да би се маслац истопио и сјединио састојке. Прво додајте две, а по потреби још две кашике млека.
Када сте тесто умесили, замотајте га у провидну фолију и одложите у замрзивач на сат времена.
Ову векницу ја сам ставила на дрвену даску, узела оштар нож и секла колутове дебљине неколико милиметара. У плеху оставите размак између колачића, јер ће нарасти, па не би ваљало да се залепе.
Пеку се на 180 степени, 12минута. Сачекајте да се мало прохладе, па их онда вадите из плеха. Можете их чувати у лименој кутији за кексиће. Или одмах појести :)
Остаје вам да нађете дегустатора! Представљам вам мог омиљеног :)
Заврнула сам рукаве, па сам радила нешто корисно - избацила сам упорну прашину из куће, и нешто креативно - мало сам правила и накит, а направила сам и нешто укусно - колачиће!
Speculaas - Миришљавци :)
150гр маслаца
200гр брашна
2 кашичице цимета
1 кашичица ђумбира у праху
1 кашичица мускантног ораха
1 кашичица прашка за пециво
1/2 кашичице соли
80гр смеђег шећера
2-4 кашике млека
Маслац исеците на листиће и оставите га на собној температури. Додајте све састојке и месите руком, да би се маслац истопио и сјединио састојке. Прво додајте две, а по потреби још две кашике млека.
Када сте тесто умесили, замотајте га у провидну фолију и одложите у замрзивач на сат времена.
Ову векницу ја сам ставила на дрвену даску, узела оштар нож и секла колутове дебљине неколико милиметара. У плеху оставите размак између колачића, јер ће нарасти, па не би ваљало да се залепе.
Пеку се на 180 степени, 12минута. Сачекајте да се мало прохладе, па их онда вадите из плеха. Можете их чувати у лименој кутији за кексиће. Или одмах појести :)
Остаје вам да нађете дегустатора! Представљам вам мог омиљеног :)
Нема коментара:
Постави коментар