четвртак, 20. март 2014.

Човек који је продао свет (Kellane)

Чујете на радију неку песму, и онда вам се она врзма по глави и почиње да призива неко прошло време, неке драге људе, па се сетите свих журки, свирки, излазака, то лудило младости, онда када сте имали шеснаест, седамнаест, осамнаест, љубили се по мрачним улицама неких далеких градова и крили од родитеља да сте пропушили. Чекање последњег ноћног или првог јутарњег аутобуса, па спавање код другарица, "пијуцкање" разних врста алкохолних пића, од чега се ујутру не сећате где сте се синоћ тако добро провели. Школа и пројекти, сликање и скице док напољу свиће, а ти за који сат треба све то да предаш за оцену.
Прави времеплов. А онда се сетите и свих љубави :) Уздаха, непроспаваних ноћи, ишчекивања телефонског позива. Па писма. Дивна, најдивнија, љубавна. Чекаш поштара носа залепљеног за прозор :) После су поштара заменили мобилни телефони и мејлови, али нема то ту тежину, ту лепоту, тај мирис неотвореног, непрочитаног писма. Шта ли у њему пише? :) Један тужни дечак свирао ми је гитару и преко телефона, а један плакао на глас док сам га остављала. 'Ладно, као да се њему не руши свет. Тај део ми је наплатио један други дечак за кога сам била премлада (ипак је он био две године старији ;) ), а овог са гитаром осветио је један коме сам била ортак :) Ако, тако ми и треба :) Све те туге и среће, бриге и успеси, који су данас тако далеки, а некад су били центар света, чине мој мали живот. Неке ствари, чини ми се, као да се нису ни догодиле. А нису се десиле толико давно и нису се десиле неком другом. Заиста је добар осећај сетити се! За те, не тако давне тренутке, Nirvana - The man who sold the world!

Kellane - Курдистански доручак, код нас вечера :)

600гр брашна
квасац
2 кашичице соли
2 кашичице шећера
5 кашика јогурта
50мл уља
420мл топле воде

Надев 1:
млади лук
со
бибер

Надев 2: 
печурке
со
бибер

Надев 3:
качкаваљ

Замесити тесто и оставити га 30мин да нарасте. После 30мин га премесите и оставите још бар 15мин да се одмара. Ову количину теста поделите на 15 до 20 куглица. Сваку куглицу растањите мало оклагијом, а затим рукама, док не добијете танко тесто које треба да личи на круг (што је код мене случај у 3 од 10 :)) На једну половину теста ставите један од понуђених надева или направите само свој, оригинални. Ако правите овај са младим луком, довољно је да лук насецкате на ситно и додате со и бибер. Печурке морате да издинстате пре филовања, да би сва вода коју оне садрже испарила, а качкаваљ је довољно да исечете на коцкице или штапиће.


Тесто онда преклопите и прстима залепите једну за другу страну. Остало је да ове замотуљке испечете, а то се ради у тигању, на мало уља. Пеците их са обе стране док не порумене. Овако,


Печене их слажите на салвету или убрус.


Остаје вам да уживате :) Уз овај доручак или вечеру препоручује се и шоља јогурта!




Печурке, лук, сир, на вам је да одлучите!







Нема коментара:

Постави коментар