Викенд је увек добро време за шуму. Још ако не пада киша и има мало сунца....ихај, срећа до крова. По шуми шетамо, вежбамо, развијамо мишиће и припремамо се за камповање, ако питате мог малог дечака. Ако питате мене у шуми ослушкујемо, упијамо природу и удишемо свеж ваздух. Добро, истрче се ту дечак и пас, изразговарају се родитељи, некад се сврати и до ресторана на штрудлу са маком. Не и овај пут. Овај пут сам запослила руке и донела кући диван део шуме и диван украс за тамни и влажни део дворишта. Шумске љубичице. Љубичасте и беле и тааааааако дивне.
Журили смо да их сместимо у нови дом и оне се сад башкаре у само мом комаду шуме у врту :)
Кекс са лешницима у чоколадом
115гр маслаца
50гр шећера
80мл кондензованог млека
170гр брашна
1/4 кашичице прашка за пециво
50гр црне чоколаде грубо насечене
50гр сецканих лешника (лешнике препеците у рерни, да добију онај диван мирис)
Маслац и шећер умешати, па додати кондензовано млеко, а затим лагано умешати брашно и прашак за пециво. Рецепт за кондензовано млеко пронаћи ћете у посту са Tres Leches у главној улози. На крају додати чоколаду и лешнике. Смеса ће бити лепљива и гњецава, па је најбоље ставити је на провидну фолију, умотати и направити "саламу" од ње. Тако умотано тесто ставити на сат времена у замрзивач, па га сећи на колутове 5мм дебљине и колачиће ређати на папир у плех. Немојте их ређати преблизу један другом, јер имају тенденцију раста у свим правцима, па се лако залепе једни за друге, ако су близу.
Колачићи се пеку 12-15мин на температури од 180 степени.Када их извадите из рерне оставите их да се охладе у плеху, па их тек онда вадите. Фантастични су!
Крцкави, грицкави и тако добро миришу на чоколаду и лешнике, да код нас брзо нестану!
Журили смо да их сместимо у нови дом и оне се сад башкаре у само мом комаду шуме у врту :)
Кекс са лешницима у чоколадом
115гр маслаца
50гр шећера
80мл кондензованог млека
170гр брашна
1/4 кашичице прашка за пециво
50гр црне чоколаде грубо насечене
50гр сецканих лешника (лешнике препеците у рерни, да добију онај диван мирис)
Маслац и шећер умешати, па додати кондензовано млеко, а затим лагано умешати брашно и прашак за пециво. Рецепт за кондензовано млеко пронаћи ћете у посту са Tres Leches у главној улози. На крају додати чоколаду и лешнике. Смеса ће бити лепљива и гњецава, па је најбоље ставити је на провидну фолију, умотати и направити "саламу" од ње. Тако умотано тесто ставити на сат времена у замрзивач, па га сећи на колутове 5мм дебљине и колачиће ређати на папир у плех. Немојте их ређати преблизу један другом, јер имају тенденцију раста у свим правцима, па се лако залепе једни за друге, ако су близу.
Колачићи се пеку 12-15мин на температури од 180 степени.Када их извадите из рерне оставите их да се охладе у плеху, па их тек онда вадите. Фантастични су!
Крцкави, грицкави и тако добро миришу на чоколаду и лешнике, да код нас брзо нестану!
Нема коментара:
Постави коментар