Јесмо ли се одморили од чоколаде? Јесмо? Дивно! Јер сам управо решила да вас почастим нечим слатким, укусним, чоколадним, па одох да пресађујем цвеће и отпевам нешто мојим биљчицама. А и родитељски је данас :) Овогодишњи предшколци добиће више обавеза, а и њихови родитељи, по свој прилици. Морам се припремити!
Чоко тарт
тесто:
150гр шећера
1 јаје
1/2 прашка за пециво
1 кашика млека
65гр путера
240гр брашна
Када месите тесто, немојте одмах ставити сво брашно, већ мало по мало, јер тесто треба да је меко и да се не лепи. Уколико је мало тврђе, додајте још мало млека. Када кажем мало, мислим јако мало, односно, мерите кашиком.
Тесто оклагијом развуците тако да вам у плеху тесто покрије и 3цм висине странице, па га пребаците у плех. Виљушком га избоцкајте да се тесто не би подигло, а ваш тарт изгледао као чоколадни планински масив. Сада је време да правите крем.
крем:
3 јаја
50гр шећера
250гр чоколаде за кување
200гр путера
Јаја и шећер добро умутити и кувати на пари око 5мин. Склоните са рингле и додајте путер и чоколаду изломљену на коцкице да би се брже истопила. Крем сипати преко теста и пећи 25мин на 180 степени.
Тарт је набољи када је млак, зато пре сервирања, правац рерна или микроталасна. Уз тарт се обично послужује и кугла сладоледа, али како се по маркетима још увек продаје прошлогодишњи, ми смо га прескочили и сматрамо да тарту ништа не фали ни овако :)
Чоко тарт
тесто:
150гр шећера
1 јаје
1/2 прашка за пециво
1 кашика млека
65гр путера
240гр брашна
Када месите тесто, немојте одмах ставити сво брашно, већ мало по мало, јер тесто треба да је меко и да се не лепи. Уколико је мало тврђе, додајте још мало млека. Када кажем мало, мислим јако мало, односно, мерите кашиком.
Тесто оклагијом развуците тако да вам у плеху тесто покрије и 3цм висине странице, па га пребаците у плех. Виљушком га избоцкајте да се тесто не би подигло, а ваш тарт изгледао као чоколадни планински масив. Сада је време да правите крем.
крем:
3 јаја
50гр шећера
250гр чоколаде за кување
200гр путера
Јаја и шећер добро умутити и кувати на пари око 5мин. Склоните са рингле и додајте путер и чоколаду изломљену на коцкице да би се брже истопила. Крем сипати преко теста и пећи 25мин на 180 степени.
Тарт је набољи када је млак, зато пре сервирања, правац рерна или микроталасна. Уз тарт се обично послужује и кугла сладоледа, али како се по маркетима још увек продаје прошлогодишњи, ми смо га прескочили и сматрамо да тарту ништа не фали ни овако :)
Нема коментара:
Постави коментар