понедељак, 7. април 2014.

За "Меззе"! (Мафини са тиквицама)

Волим да читам часописе и књиге о храни. Волим добре рецепте, али још више волим добре фотографије. Знате оно кад видите на фотографији колачић, уштипак, тањир супе, и крене вам вода на уста? Мени се то често дешава :) Часопис који не пропуштам да читам из месеца у месец и чије фотографије миришу на укусно је "Mezze". Овог месеца запослени су позвали читаоце да доставе своје рецепте за слане мафине. Неки од рецепата наћи ће се у следећем броју, тако што ће их запослени припремити и "укусно" усликати. И ја сам послала свој рецепт :) Не гајим баш неку наду да ће се мој рецепт наћи на тим страницама, али сам срећна што сам поделила укусни сланиш са њима, а ево сада и са вама.

Мафини са тиквицама

1 већа или 2 мање тиквице
мало соли
2 јаја
180мл јогурта
4 кашике маслиновог уља
1/2 прашка за пециво
2 чаше брашна (то су оне ниже чаше за воду)
сусам за посипање

Тиквице изрендајте и посолите, па им додајте јаја, јогурт и уље.


Ово тесто мешамо варјачом, никако миксером, да нам се не би покидале тиквице.


Брашно и прашак за пециво додајемо на крају, па тесто кашиком пребацујемо у корпице за печење. Од ове мере добићете 12 мафина. Сваки мафин посути са сусамом и онда су спремни за печење.


Мафини се пеку 30мин, на 200 степени.


Тиквице саме по себи немају јак укус, па ове мафине можете обогатити неким јачим сиром или црним маслинама. Нама су добри и овако!

2 коментара: