среда, 9. април 2014.

То дивно сунце! (Сладолед од јагода)

Цео дан ми се једе нешто! И јуче ми се јело нешто! И прекључе! Питање је шта ми се једе?

Поједем јабуку, није то! Банану!, није ни то! Доручкујем, ручам, ужинам, ма ништа од тога. Јела сам слатко, слано, кисело, и опет ми нешто фали.

И онда доведем мог дечака из вртића и он каже баш оно што је у том тренутку требало рећи: "Мама, хајде да правимо сладолед!" То ми се једе!!! Како само нисам раније схватила?!

Опрали смо и очистили јагоде и припремили сав прибор. Уметност може да почне!

Сладолед од јагоде

10 мањих или 6 већих јагода
кашика меда
слатка павлака


Као што сте већ могли да прочитате, ја имам своје дегустаторе, али да ли сте знали да ја имам и своје помоћнике? Јесте, то су исти ти дегустатори!

Они се не либе да засучу рукаве, ставе кецеље и помогну кад помоћи треба. Млађи помоћник воли да мути, меси, уме са оклагијом, а старији да пере судове. Добро, не воли баш да пере судове, али их опере, чак и кад то од њега не тражим. Зато и уживам у припремању хране за њих двојицу, јер слатко једу, а хоће и да помогну :)

Мој млађи помоћник у овом случају ставио је јагоде у блендер и додао једну кашику меда. Онда је укључио блендер и стрпљиво сачекао да од јагода и меда настане каша. За то сам време ја отворила слатку павлаку, па смо заједно додавали у микс са јагодама, док је блендер још увек сецкао и мешао. Не знам колико смо додали слатке павлаке. Ми то онако одока, јер имамо ових шест супер модли за сладолед, па увек покушавамо да направимо таман толико смесе за сладолед. Ако ћете ви правити сладолед који ћете чувати у кутији, слободно додајте више јагода и павлаке, а и меда. Мада препоручујемо да пробате пре него што додате још меда, јер су и јагоде саме по себи слатке. Уместо јагода можете ставити шта год вам падне на памет. Ми га правимо и са малинама, бресквама, бананама, али и са чоколадом :)


Остаје вам да смесу улијете у калупе и сладолед одложите на неколико сати у замрзивач. После тога, требаће вам само сунце, да уживање буде потпуно!


                                        Можда би и Ноа пробао, али је "нажалост" заспао!

Нема коментара:

Постави коментар