Здрава храна! Дивно звучи, сложиће се свако, али се неће сви сложити и да је одличног укуса. Ево баш пре неки дан, док сам спремала себи салату, добих коментар: "То је украс, то није јело!" Можда је некоме украс, и можда га неко гура по тањиру у потрази за комадом меса, али мени је поврће дивно, хрскаво, фантастичних боја и тако потребне свежине, а пре свега јако укусно. Навика је чудо. Родитељи су нас све терали да поједемо све из тањира, са акцентом на месу. Зато ја нећу инсистирати на томе да једете месо. Овај пут замолићу вас да дате шансу поврћу. Госпођица шаргарепа само за вас!
Сирова торта од шаргарепе
За кору вам је потребно:
2 и по шоље ситно рендане шаргарепе (4 веће)
1 шоља ораха
1 шоља урми
1/2 шоље кокосовог брашна
1 кашичица цимета
1/2 кашичице мускантног ораха
крем:
1 шоља индијских ораха (потопљених преко ноћи)
1/4 шоље воде
3 кашике агаве
1 кашичица ваниле
сок од 1/2 лимуна
1/3 шољице кокосовог уља
Орахе и урме уситните у блендеру, а затим додајте рендану шаргарепу, кокос, цимет и мускантни орах. Смесу равномерно распоредите у калуп. Ја сам је правила у калупу пречника 18цм и то је идеална величина за ову количину састојака.
Индијске орахе, које сте потопили вече пре у воду, исперите и просушите, па миксујте у блендеру и додајте лагано и остале састојке. Нека блендер ради док не добијете фину крему, коју ћете прелити преко коре. Торту је потребно ставити у замрзивач на сат времена, а потом је извадите из калупа, поспите циметом и послужите.
Мљац :)
Сирова торта од шаргарепе
За кору вам је потребно:
2 и по шоље ситно рендане шаргарепе (4 веће)
1 шоља ораха
1 шоља урми
1/2 шоље кокосовог брашна
1 кашичица цимета
1/2 кашичице мускантног ораха
крем:
1 шоља индијских ораха (потопљених преко ноћи)
1/4 шоље воде
3 кашике агаве
1 кашичица ваниле
сок од 1/2 лимуна
1/3 шољице кокосовог уља
Орахе и урме уситните у блендеру, а затим додајте рендану шаргарепу, кокос, цимет и мускантни орах. Смесу равномерно распоредите у калуп. Ја сам је правила у калупу пречника 18цм и то је идеална величина за ову количину састојака.
Индијске орахе, које сте потопили вече пре у воду, исперите и просушите, па миксујте у блендеру и додајте лагано и остале састојке. Нека блендер ради док не добијете фину крему, коју ћете прелити преко коре. Торту је потребно ставити у замрзивач на сат времена, а потом је извадите из калупа, поспите циметом и послужите.
Мљац :)
Нема коментара:
Постави коментар