четвртак, 12. март 2015.

Ау што је школа згодна... (Сирови Чоко-тарт)

Читамо књиге, учимо песмице, препричавамо приче, спремамо се за школу :)
Први разред... поново... Мени страшно, а он се шепури и прави важан и каже: "Баш ме брига!" А мени тешко и тако брзо, ма кад пре... Немогуће да је толико прошло... Немогуће да је већ време! Па зар нисам ја та која је до јуче ишла у школу? Учила, нервирала се, бежала са часова. Да ли је могуће да је то било давно? Уф, пролетело је.


Сирови Чоко-тарт

кора:

2 шоље сирових бадема
1 шоља свежих урми
3 кашике кокосовог уља

фил:

2 авокада
2/3 шоље агава сирупа
1 кашичица сока од лимуна
1 и по шоља сирових индијских ораха
4 кашике сировог какаа
3 кашике кокосовог уља

За припрему овог колача треба вам јак блендер и жеља да поједете нешто укусно и здраво. У блендеру прво добро уситните бадеме, затим додајте урме, па кокосово уље, које сте претходно отопили (у шољу одвојите уље, а затим шољу спустите у другу посуду у којој се налази врела вода). Миксајте док смеса не постане уједначена. Од ове смесе можете направити један већи, или као ја, четири мања тарта.


Уколико не користите силиконски калуп, обложите га прозирном фолијом, да бисте колач лакше извадили пре послуживања. Ако правите више тартова, смесу поделите на једнаке делове и равномерно распоредите у калупе.

Авокадо очистите и миксајте у блендеру док не добијете пасту. Додајте сок лимуна, агава сируп, какао и кокосово уље (и овај пут истопљено) и када добијете фину масу додајте и индијске орахе. Уколико је блендер слабији, требаће вам више времена да маса постане уједначена, али не одустајте,... мало више времена, а много бољи колач.


Када фил ставите на кору, време је да тарт пошаљете на одмор у фрижидер. Преостаје вам само да га хладног извадите из калупа у фолије и уживате у овом фантастичном колачу.


Пријатно!!!


Нема коментара:

Постави коментар