среда, 18. март 2015.

Журим, беба се буди (Малина торта)

Јела ми се торта. Здрава, укусна, брза... И шта ћу, него да је направим :) Имала сам све састојке, беба је заспала убрзо, па сам тихо, на прстима, изашла из собе и пожурила да направим торту док је беба у царству снова. За ову торту треба вам пуно сирових састојака и блендер. Пробајте је, неће вас разочарати.

Малина торта

кора:

1 шоља сирових индијских ораха
1/2 шоље сувог грожђа
1 кашичица меда
3 кашике растопљеног кокосовог уља
1 кашичица лимуновог сока
прстохват хималајске соли

фил 1:

1 и по шоља сирових индијских ораха
2 кашике сирупа од агаве
1/3 шоље растопљеног кокосовог уља
1 кашичица лимуновог сока
прстохват хималајске соли
вода

фил 2:

1 шоља малина
1 кашичица лимуновог сока
1/4 шоље свежих урми

Све састојке за кору ставите у блендер и миксајте док се састојци не уситне, а смеса постане уједначена. Имајте на уму да је ово мала торта, тако да калуп не треба да буде већи од 20цм. А да бисте торту лакше извадили из калупа, обложите га провидном фолијом.
Рукама распоредите смесу у калуп равномерно. Сада је време за фил бр. 1.

У блендеру прво уситните индијске орахе, уз додавање воде. Воду додајте мало по мало,док не добијете фину кашу. Сада можете додати све остале састојке и миксати само онолико колико је потребно да се састојци сједине. Овај бели фил премажите преко коре и баците се на припрему фила од малина.

Фил од малина започињете тако што у блендеру уситните урме до каше, а затим додате малине и сок од лимуна. Овај фил можете да прелијете преко белог фила, али ефектније је ако га сипате ту и тамо, а затим дрвеним штапићем за воћне ражњиће прошарате тако да делови овог фила стигну и до коре. Торта је готова и време је да је ставите у замрзивач на сат времена, а после тога уживајте у њеног малинастом укусу.

                                                                            Тортица

                                                                             Пресек

                                                                      Парче :)



Нема коментара:

Постави коментар